[vc_row css=”.vc_custom_1633689343881{margin-bottom: 40px !important;padding-top: 80px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Kako toplotna črpalka deluje?” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left”][vc_empty_space height=”20″][vc_column_text]Toplotna črpalka prenaša toploto iz vira toplote zunaj vašega doma v hladilno sredstvo v tuljavah sistema. Kompresor v tuljavah omogoča dviganje in spuščanje tlaka v hladilni tekočini, to pa pomeni spremembo temperature navzgor ali navzdol – odvisno od letnega časa (pozimi toplotne črpalke prostor ogrevajo, poleti hladijo). Tak sistem je najbolj primeren za območja z zmernimi temperaturami, kar Slovenija tudi je. 

Toplotne črpalke delujejo z izmenjavo toplotne energije med drugim tudi med:

Za ogrevanje hiše tako uporabljamo toploto zemlje s toplotno črpalko in geosondo, ki sta vgrajeni v vrtino v tleh. Pri vrtanju vrtin za geosondo in toplotno črpalko moramo biti pozorni na pravilno izvedbo vrtine, saj je le-ta bistvenega pomena za dolgo življenjsko dobo toplotne črpalke z geosondo. Geosondo se vstavi v vrtino na globino 50–150 m. Sistem toplotne črpalke z geosondo je univerzalen in se ga lahko uporablja tako za stanovanjske hiše kot poslovne stavbe. Sam sistem ne potrebuje velike površine in skoraj nobenega vzdrževanja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1617785875405{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 40px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Zakaj se odločiti za ogrevanje s toplotno črpalko?” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left”][vc_empty_space height=”20″][vc_column_text]Toplotne črpalke imajo pred ostalimi ogrevalnimi sistemi številne prednosti:

 

Toplotne črpalke so energetsko učinkovite

Ogrevanje doma je pomemben dejavnik v zimskih mesecih, tudi na območjih, kjer se temperature le redko spustijo pod ledišče. Stroški ogrevanja lahko zlahka porabijo skoraj polovico povprečnega gospodinjskega proračuna za energijo, zaradi česar je energetska učinkovitost pomemben cilj za tiste, ki želijo zmanjšati stroške ogrevanja. Če potrebujete nov sistem ogrevanja doma, so toplotne črpalke optimalna izbira za doseganje visoko učinkovitega in poceni ogrevanja.

Najenostavnejši razlog za izbiro visoko učinkovitega ogrevalnega sistema je, da bo njegovo delovanje stalo veliko manj kot model z nižjo učinkovitostjo. Sistemi z visokim izkoristkom lahko pogosto zmanjšajo tekoče stroške za polovico ali več, pri čemer najučinkovitejše vrste ogrevalnih sistemov znižajo račune do 70 odstotkov. Čeprav je investicija v toplotno črpalko dražja od ostalih ogrevalnih sistemov, gledano na daljše obdobje vsekakor prinese velike prihranke.

Toplotne črpalke so lahko presenetljivo učinkovite, včasih proizvedejo štirikrat več energije kot elektrika, ki jih poganja. Toplotne črpalke so cenejše za uporabo kot sistemi na osnovi zgorevanja. Bolj kot so sistemi energetsko učinkoviti, večji so dolgoročni prihranki energije.

Pri izvedbi ogrevalnega sistema s toplotno črpalko moramo upoštevati tudi strošek vrtine. Sami nudimo celovito storitev vrtanja vrtine za toplotno črpalko, vgradnjo toplotne črpalke z geosondo. Za več informacij nas pokličite na 02 630 03 91 ali nam pišite na info@diate.si.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja