[vc_row css=”.vc_custom_1633689343881{margin-bottom: 40px !important;padding-top: 80px !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”20″][vc_column_text]Mnogi ljudje so presenečeni, ko ugotovijo, da se v industriji vrtanja in rezanja uporabljajo diamanti. Zelo cenjen dragi kamen je običajno povezan z dragocenim nakitom, zato se mnogim zdi njegova uporaba v tako grobi dejavnosti nesmiselna. Pravzaprav se v finem nakitu uporablja le četrtina diamantov, ki je v uporabi, preostali del se uporablja v industrijske namene. [/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Prednosti diamantnih svedrov in rezil” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left”][vc_empty_space height=”20″][vc_column_text]Diamanti imajo številne lastnosti, zaradi katerih so odlični za vrtanje. Za rezanje težkih površin, kot je beton, je potrebna neverjetna vzdržljivost, ne da bi se poškodovali. Za uspeh je potreben material, ki presega trdnost betona – kar ni lahek podvig!

Diamant je najtrši naravni material. Njegova struktura ima neprekosljivo raven močnih kovalentnih vezi. Zaradi tega je izjemno trden in zato popolnoma primeren za rezanje robustnih površin.

Poleg tega so diamantni svedri votli, kar pomeni, da se voda lahko učinkovito črpa skoznje. To je pri vrtanju zelo pomembno, saj omogoča izvajanje mokrih metod vrtanja. Mokro vrtanje je tehnika, pri kateri se voda črpa v in iz svedra skozi ves proces vrtanja. To pomaga zmanjšati količino prahu, ki nastane, zaradi česar je ključnega pomena za vrtanje v zaprtih prostorih. Poleg tega so diamanti netopni, kar pomeni, da jih voda sčasoma ne obrabi. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1617785875405{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 40px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Prednosti metod diamantnega vrtanja in rezanja” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left”][vc_empty_space height=”20″][vc_column_text]Diamantno vrtanje in rezanje sta priljubljeni metodi za učinkovito izrezovanje lukenj in rezanje v gradbenem in industrijskem sektorju. 

Diamant je najtrša snov, ki jo pozna človeštvo, zato lahko diamantna rezila režejo večino materialov. Obstaja več razlogov, zakaj je diamantno vrtanje in rezanje postalo najbolj priljubljena tehnika, med drugim:

 

Druga prednost tehnik diamantnega vrtanja je korist za zdravje delavcev, ki nenehno vrtajo in režejo v materiale, kot je beton. Diamantno vrtanje namreč ne povzroča prahu, zato je zdravju prijazna tehnologija. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja