Za povpraševanje se prosimo obrnite na podjetje Geotim d.o.o

Telefon:  +38631375523

Zabijanje pilotov je postopek umeščanja pilotov v tla, ne da bi prej izvrtali vrtino. Piloti se pri tej tehniki v tla umeščajo z zabijanjem, potiskanjem ali na kakšen podoben način.

Kot konstrukcijska metoda je zabijanje pilotov obstajalo še preden je bilo človeštvo pismeno. V bistvu so zabiti piloti najstarejša vrsta globokih temeljev.

Zabijanje pilotov omogoča postavitev konstrukcije na območje, ki bi sicer glede na geološke razmere bilo neprimerno. Zaradi tega je do danes izjemno uporabna tehnika. Medtem ko se je metoda zabijanja pilotov precej razvila, se še vedno uporablja ista osnovna tehnika za doseganje cilja vgradnje pliota v tla.

Zabijanje pilotov je pogosto stroškovno in časovno učinkovit način zabijanja podpornih stebrov (pilotov) v zemljo za doseganje stabilizacije območja ali objekta.

Kakovost

Zabiti piloti so popolna inženirska rešitev. Zasnova, namestitev in zagotavljanje kakovosti, ki so del vsakega zabitega pilota, zagotavljajo znano, zanesljivo in stroškovno učinkovito storitev, ki je lahko izvedena v najrazličnejših geoloških razmerah.

Zabiti piloti so sestavljeni iz kakovostnih materialov in vnaprej izdelanih strukturnih oblik, zgrajenih z natančnimi tolerancami z uporabo primerno trdnih materialov in zanesljivega nadzora kakovosti.

Zabiti piloti med namestitvijo ohranijo obliko. V mehkih tleh se ne izbočijo in običajno niso dovzetni za poškodbe zaradi namestitve sosednjih pilotov. Številne pilote z votlimi profili je po namestitvi mogoče vizualno pregledati, da se zagotovi celovitost.

Stroškovna učinkovitost

Zabiti piloti so običajno stroškovno najučinkovitejša rešitev. Široko paleto materialov in oblik, ki so na voljo za zabite pilote, je mogoče enostavno izdelati ali določiti za visoko konstrukcijsko trdnost. To jim omogoča povečane delove obremenitve, kar zahteva manj pilotov na projekt, posledica pa je znaten prihranek pri investiciji.

Dodatna prednost je ta, da zabiti piloti po namestitvi pogosto pridobijo na zmogljivost. Trdnost tal v okolici pilota se običajno poveča s časom po končani namestitvi pilota, da se zagotovi dodatna nosilnost. Ta pojav, imenovan “nastavitev”, lahko povzroči znatne prihranke pri temeljnih stroških, če se upošteva v načrtu in potrdi s testiranjem. Vključitev nastavitve v zasnovo temelja zahteva manj pilotov ali krajše pilote, zabite z lažjo opremo. Prihranek časa, zmanjšan obseg dela in manj materiala znatno prihrani stroške.

Zabijanje pilotov

Naše storitve omogočajo zabijanje pilotov do Ø 1000 mm in do globine 60 metrov. S tako velikimi piloti običajno utrjujemo tla za gradnjo novih površin.

Zaradi specifike del prosimo, da nas za pripravo ponudbe in ogled gradbišča pokličete na telefonsko številko 041-719-870 in z veseljem vam bomo svetovali, prišli na ogled in pripravili ponudbo.

Za povpraševanje se prosimo obrnite na podjetje Geotim d.o.o

Telefon:  +38631375523